tisdag 3 februari 2015

Första recensionerna

Hoppsan! Nu börjar de första recensionerna trilla in. Spännande!
Det är knappt man vågar titta efter vad det står. Fast man gör ju det i alla fall. Och om det står något bra, då är det BRA.
Jag vet inte om man kan vara riktigt förberedd så här som nybörjare.
Det är nog bara att ta det som det kommer och tänka att vad som än sägs så är det bra för framtida projekt. Först ut av tidningarna var Trelleborgs Allehanda. Jättekul och lite oväntat att få första recensionen så långt söderifrån.
Bland annat stod det så här;
"Henriksson har dock ett rytmiskt och lättillgängligt språk. Stämningsfullt och med stor omsorg mejslar hon fram beskrivningar och upplevelser- särskilt kontakten mellan djur och människa."
Förutom detta vackra tycke Johanna Fries att texten hade tjänat på att stramas upp, och kanske det. Det ska bli intressant att se det samlade utlåtandet då fler läst och tyckt till. Jag är här för att lära och tar till mig allt, både ris och ros med största intresse. Här kan man läsa recensionen i sin helhet;
Recension i Trelleborgs allehanda
Den första bloggrecensionen har också kommit, Linn på " ett liv med Canon och böcker som tyckte till. Så här skrev hon; Första bloggrecensionen
Nu har också några vänner och bekanta hunnit läsa och det är nästan ännu mer spännande.
Idag ringde en god vän som läst klart. En pigg dam på dryga sjuttio som inte bangade för att kasta sig in i en tonårsvärld med magiska inslag. Och hon var nöjd! och lite förvånad. Sade att hon fått säga till sig själv på skarpen att lägga ner boken för att ha kvar en stump till nästa dag. Jaa! Hurra! Tänkte jag. Någonstans inom alla bor det en ung människa, så är det bara.

I morgon ska jag leverera en bok och lite bokmärken till en sjätteklass som ska ha högläsning.
Ska be att få utlåtanden sedan. Det kommer att bli otroligt spännande det också!


Ha det fint!
/T

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar