lördag 2 juli 2016

Åskblått

I min värld pågår det just nu ett sommarlov, med en hostig nioåring mitt i. Han har legat till sängs nästan en vecka och vi har sprayat näsdroppar, pallat upp kuddar och läst Harry Potter.
Sedan har jag byggt ut fårhagen, klippt gräsmattan och försökt rensa den igenvuxna rabatten. 
Behöver lite mer tid där, men har åtminstone hittat de ordinarie växterna nu. Tror jag.
Jag sparade några av ogräsen också bara för att de är vackra, och goda att ha i sallad... :)

Hunden ska ha sina promenader, gnaga pinne, och helst ska hon blöta sig i sjön ett par gånger om dagen också då det är varmt. 
Flasklammet ska ha sin välling och hönorna vill ha sina matrester förstås. Tuppen Argberg måste talas förstånd med så att han är snäll och skötsam, och inte så arg hela tiden. 
Och så ska man handla och tanka och laga frukostar, luncher och middagar och mitt i allt det är ska man skriva bok.
Då stänger jag av hjärnan från andra intryck en stund och så skriver jag. Oftast medan Nissen pysslar med sitt lego eller kollar klipp på Youtube.
Idag skrev jag om den första snön i oktober. Och om att vara sjutton och kär men låtsas att man inte är det. Lite spökerier fick jag också med. Fast sedan måste jag gå ut till boden och ta tvätten ur maskinen. Det behöver man ju göra innan den bosätter sig där kan man tänka.

Om några dagar kommer sambon hem från utlandsjobbet. Det här året har han varit i Korea mesta delen av tiden. Vi blir två som sköter om gården. Fast frågan är ju om det ger mer skrivtid, eller om det som alltid är en prioriteringsfråga. Hur man strukturerar sina dagar.

Kommer med rapport om det senare. 
Nu åskar det ute, himlen är nästan helt mörkblå... och jag ska skriva vidare på "Den blixten tar"

Ha det fint!

Bilden visar en vacker kväll med åskblå himmel som reflekteras i sjön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar