fredag 28 augusti 2015

Och en trädgårdsfest

Förra veckan åkte jag ner till Stockholmstrakten för att ha en liten minisemester, och för att besöka bokförlaget Opals årliga trädgårdsfest i Bromma.
Oj så kul det var!
Fast lite nervöst var det allt i början.
Kan ni tänka er hur det känns att vara rookie med bara en utgiven bok i bagaget, och så får man möjligheten att träffa fantastiska författare och illustratörer i alla tänkbara åldrar vars arbete man verkligen beundrar. Som skrivit och illustrerat (massor av) böcker man läst och läst om för egna och andras ungar? (som mamma till tre och mångårig fritidspedagog har det ju blivit en del läsande.)
Inspirerande var det, minst sagt.
Och peppande.
Inte nog med det så har jag fått se villan där allt det här magiska som jag tycker att skrivandet är slutligen sätts på plats och blir just Opalböcker. Jag har träffat förläggare och redaktörer och barnbokklubbsfolk och fått en liten inblick i något jag alltid har undrat över. Det är aldrig försent att lära sig något nytt!
Så har jag också fått förklarat för mig det där med hur man väljer ut vilka texter som ska få chansen att bli utgivna. Hur det går till och varför man väljer just vissa texter. Det där med vad som ligger i tiden kontra vad som känns rätt i magen. Hur man hittar kvalitet i en värld av kvantitet. Sedan blev det ju en härligt buffé också förstås, och massa skratt. Och en och annan dråplig berättelse.


Tack allihop! :)Ha det fint!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar